Soorten Tracing

Voor vorstbeveiliging van aan- en afvoerleiding(en), tanks en containers voor water, vloeistoffen, voedings-middelen en olie, worden diverse verwarmingskabels toegepast, zoals:

Zelflimiterende verwarmingskabel

Algemeen:
Onze zelflimiterende verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De kabel kan ter plaatse op lengte geknipt worden. Tevens zijn veel van onze zelflimiterende kabels geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

Werking:
Zelflimiterende verwarmingskabels bestaan uit twee parallelle aders die zijn ingebed in een speciale kunststof laag vermengd met een hoeveelheid koolstofdeeltjes. Bij stijging van de temperatuur zet de kunststof laag uit waardoor de afstand tussen de koolstofdeeltjes wordt vergroot. Hierdoor neemt de weerstand toe en daalt het vermogen. Bij afkoeling keert dit proces zich om en zal het vermogen van de kabel weer stijgen.

We maken onderscheid in een aantal typen zelflimiterende verwarmingskabel, met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen).
Soorten zelflimiterende verwarmingskabel:

Traceco

Deze kabel is zeer geschikt voor vorstbeveiliging en het op een lage temperatuur houden van o.a. leidingen, tanks, afsluiters en (dak)goten in de industrie en woning- en utiliteitsbouw.
10W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 40W/m@+10°C

Traceco kabel

Traceco-15

Deze kabel heeft dezelfde eigenschappen als de TRACECO kabel, echter is een stuk smaller.
12W/m@+10°C

Traceco kabel

Traceco-W

Voor toepassingen bij gemiddelde temperaturen (ca. +65°C). Ideaal voor het op temperatuur houden van vetleidingen of heetwaterleidingen ter voorkoming van  legionella.
9W/m@+55°C, 13W/m@+65°C

Traceco W Kabel

ESR-R

Deze ronde kabel wordt met name toegepast in koel(vries) ruimtes om te voorkomen dat (schuif)deuren vastvriezen.
27W/m@0°C, 38W/m@0°C

ESR-R kabel

ESR-BOT

Deze kabel wordt net als de TRACECO kabel toegepast voor vorstbeveiliging echter is voorzien van een fluorpolymeer beschermingsmantel. Hierdoor is deze kabel beter bestand tegen chemicaliën en mechanische belasting. Een extra isolatielaag verbonden met het verwarmingselement verhoogt de elektrische isolatie en biedt extra bescherming tegen vocht.
10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 25W/m@+10°C, 33W/m@+10°C

ESR-H BOT Kabel

ESR-H-BOT

Dit is een hoog temperatuur (+120°C / +200°C) verwarmingskabel met een fluorpolymeer beschermingsmantel. Deze kabel is prima geschikt voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van bijv. leidingen tot een temperatuur van +120°C en kan worden toegepast op leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden (max 200°C). De fluorpolymeer buitenmantel zorgt voor een goede chemische bestendigheid.
15W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 45W/m@+10°C, 60W/m@+10°C

ESR-H BOT Kabel

ESR-S-BOA

Deze verwarmingskabel is speciaal ontwikkeld voor toepassing direct in (drinkwater)leidingen en algemeen in de voedingsindustrie. De buitenmantel is geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen en drinkwater. 10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 18W/m@+10°C

ESR-H BOA Kabel

Alle bovenstaande zelflimiterende verwarmingskabels zijn UV-bestendig.

Contant vermogen verwarmingskabel

Algemeen:
Onze constant vermogen verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De constant vermogen verwarmingskabel levert t.o.v zelflimiterende verwarmingskabel altijd hetzelfde vermogen.

Werking:
Constant vermogen verwarmingskabel bestaat uit twee parallelle aders met daaromheen isolatiemateriaal. Om het isolatiemateriaal is een weerstandsdraad gewikkeld die om een bepaalde lengte (1 of 1,8m) contact maakt met de onderliggende stroom voerende aders. Hierdoor ontstaan er allemaal gelijkwaardige parallelle weerstanden (verwarming circuits met een lengte van 0,7 – 1,75m). Deze kabel kan op maat worden geknipt. Waar men de kabel afknipt, onderbreekt men ook een verwarmingscircuit, waardoor dat stuk tot aan het volgende verwarmingscircuit koud blijft.

We maken onderscheid in een aantal typen constant vermogen verwarmingskabel, met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen).

Soorten constant vermogen verwarmingskabel:

ELP-P

Deze kabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage temperatuur (max. +40°C). Deze kabel heeft een thermoplastische buitenmantel.
10W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)

ELP-S

Deze kabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage en gemiddelde temperatuur (105 – 160°C). Deze kabel heeft een siliconen buitenmantel.
10W/m, 15W/m, 20W/m, 30W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)

ELP-A

Deze kabel wordt toegepast voor het op temperatuur houden van leidingen en tanks op hoge temperatuur (tot +250°C). Deze kabel heeft een PFA buitenmantel en is heeft daardoor een hoge chemische bestendigheid en kan worden toegepast op leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden.
10W/m, 20W/m, 30W/m, 40W/m (verwarmingscircuits van 1,8m)