Vorstbeveiliging van dak, dakgoten en regenpijpen

Vorstbeveiligingskabel

De vorstbeveiligingskabel is een voordelige en handige oplossing om bevriezing van uw dakgoot, dak of regenpijp te voorkomen.

Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact met randaarde, beveiligd door een aardlekschakelaar.
De geïntegreerde thermostaat schakelt de verwarmingskabel in als de temperatuur onder de +5°C komt.
De verwarmingskabel heeft een aansluitkabel van 4m met aangegoten stekker met randaarde.

De vorstbeveiligingskabel is IPX7 en mag dus worden ondergedompeld in water.

Toepasbaar voor dakgoot, dak en regenpijp. De verwarmingskabel kan worden bevestigd met bijv. kunststof montagestrip of bundelbandjes.

Indien er een oplossing op maat dient te worden gemaakt dan kan gebruik worden gemaakt van onze zelflimiterende verwarmingskabel. Deze kan op maat worden geleverd.

Zelflimiterende verwarmingskabel voor vorstbeveiliging van dak, dakgoten en regenpijpen:

Werking:
Zelflimiterende verwarmingskabels bestaan uit twee parallelle aders die zijn ingebed in een speciale kunststof laag vermengd met een hoeveelheid koolstofdeeltjes. Bij stijging van de temperatuur zet de kunststof laag uit waardoor de afstand tussen de koolstofdeeltjes wordt vergroot. Hierdoor neemt de weerstand toe en daalt het vermogen. Bij afkoeling keert dit proces zich om en zal het vermogen van de kabel weer stijgen.

TRACECO
Deze kabel is zeer geschikt voor vorstbeveiliging en het op een lage temperatuur houden van o.a. leidingen, tanks, afsluiters en (dak)goten in de industrie en woning- en utiliteitsbouw.
10W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 40W/m@+10°C
Traceco kabel