Hoge tot zeer hoge temperaturen

Zelflimiterende verwarmingskabel voor hoge temperaturen

Algemeen:
Onze zelflimiterende verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De kabel kan ter plaatse op lengte geknipt worden. Tevens zijn veel van onze zelflimiterende kabels geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

Werking:
Zelflimiterende verwarmingskabels bestaan uit twee parallelle aders die zijn ingebed in een speciale kunststof laag vermengd met een hoeveelheid koolstofdeeltjes. Bij stijging van de temperatuur zet de kunststof laag uit waardoor de afstand tussen de koolstofdeeltjes wordt vergroot. Hierdoor neemt de weerstand toe en daalt het vermogen. Bij afkoeling keert dit proces zich om en zal het vermogen van de kabel weer stijgen.
We maken onderscheid in een aantal typen zelflimiterende verwarmingskabel, met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen).

Soorten zelflimiterende verwarmingskabel:

ESR-H-BOT

Dit is een hoog temperatuur (+120°C / +200°C) verwarmingskabel met een fluorpolymeer beschermingsmantel. Deze kabel is prima geschikt voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van bijv. leidingen tot een temperatuur van +120°C en kan worden toegepast op leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden (max 200°C). De fluorpolymeer buitenmantel zorgt voor een goede chemische bestendigheid.
15W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 45W/m@+10°C, 60W/m@+10°C, UV bestendig.

Mineraal geïsoleerde verwarmingskabel voor hoge temperaturen

Algemeen:

Onze mineraal geïsoleerde verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie, voor het op temperatuur houden en brengen van leidingen, tanks, containers, etc.. Mineraal geïsoleerde verwarming kabels zijn de meest robuuste verwarmingskabels die er zijn. De mineraal geïsoleerde verwarmingskabel is een seriekabel met een vaste weerstand per meter, waardoor afhankelijk van de lengte een bepaald vermogen wordt verkregen. E.e.a. wordt voor elke toepassing specifiek ontworpen.

Mineraal geisoleerde verwarmingskabel

Werking:

De verwarmingskabels bestaan uit een stevige verwarmingsspiraal ingebed in een verdichte minerale isolatie. De MI kabels zijn geschikt voor zeer hoge temperaturen en zijn beschikbaar in hoge wattages. Omdat de MI-kabels bestaan uit een serie weerstand, kan vrijwel elke configuratie m.b.t. wattage / voltage / kabellengte worden geproduceerd binnen de fysieke operationele grenzen van de kabel.

Zeer hoge werktemperaturen:

De verwarmingskabel kan tot een temperatuur van +600°C voor de RVS uitvoeringen en zelfs tot +1000°C voor de Inconel uitvoeringen. We leveren de kabels met 1 of 2 weerstanddraden.
Standaard gebruiken we één weerstanddraad van NiCr 8020, met magnesium oxide als isolatie en RVS of Incoloy mantel.

Indien gewenst kunnen we de mineraal geïsoleerde verwarmingskabel ook door onze monteur(s) op locatie komen monteren en eventueel e.e.a. isoleren.