Hellingbaanverwarming

Serie verwarmingskabel voor hellingbaanverwarming

Hellingbaanverwarming ook wel wegdekverwarming of opritverwarming genoemd, is een veiligheidsvoorziening en dient ter voorkoming van gladheid om persoonlijk leed en onkosten ten gevolge van ongevallen, bedrijfsstagnatie en productieverlies te voorkomen.

Het wegdekverwarmingssysteem van Enon kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, zoals in- en uitritten, laadkuilen, trappen, etc.. Het verwarmingssysteem bestaat uit verwarmingskabels of verwarmingsmatten die in het te verwarmen oppervlak zijn verwerkt. In het wegdek komen sensoren die temperatuur, vocht, sneeuw en ijs detecteren. De sensoren zijn verbonden met een regelpaneel, waarin met een speciale digitale weersafhankelijke wegdekregelaar de wegdekverwarming optimaal wordt geregeld.

Verwarmingsmatten voor hellingbaanverwarming

Voordelen

  • alleen verwarming daar waar het nodig is
  • veilig helling op en helling af zonder uitglijden
  • goedkoop in aanschaf en gebruik in vergelijking met onderhoudsgevoelige water/glycolsystemen
  • voorkomen van schade aan het wegdek
  • Verwarmingskabel voor hellingbaanverwarmingmilieuvriendelijk en onderhoudsvrij
  • eenvoudig te installeren, weinig aanpassingen aan infrastructuur

Hellingbaanverwarming met serie verwarmingskabel:
Voor hellingbanen of wegdekken met beton, asfalt, kunststof of klinkers passen we ons type EHCC (zie Enon Datablad Verwarmingskabel Type EHC Outdoor) toe. Deze kenmerkt zich als een zeer robuuste kabel en is geschikt voor een kortstondige temperatuur van 235°C. Deze kabel beschikt over een retourader, waardoor, door de eenzijdige aansluiting de montage en aansluiting wordt vereenvoudigd. Standaard is de verwarmingskabel voorzien van 10m aansluitkabel (koud eind).