Tracing / warmtelint voor waterleidingen

Verwarm uw waterleiding met een warmtelint

Wilt u met tracing of een warmtelint uw waterleiding op temperatuur houden of beschermen tegen bevriezing? Dan bent u bij Enon Tracingkabel aan het juiste adres. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt hebben wij de juiste verwarmingskabels. Wij bieden maatwerkoplossingen aan en helpen u graag meteen aan de gewenste bijpassende producten. Op die manier vindt u in ons uw volledige partner als u op zoek bent naar warmtelint voor uw waterleiding.

tracing warmtelint waterleiding

Welke tracing is geschikt voor een waterleiding?

Als u uw waterleiding optimaal op temperatuur wilt houden, dan zijn er twee soorten tracing kabels uitermate geschikt. We hebben het over de vorstbeveiligingskabels en de zelflimiterende verwarmingskabels (tot 200°C). De vorstbeveiligingskabel is een handige en goedkope oplossing om bevriezing van uw waterleiding (van metaal of kunststof) tegen te gaan. Het enige dat u nodig heeft voor deze tracing kabel is een stopcontact met randaarde, beveiligd door een aardlekschakelaar. Deze verwarmingskabel wordt automatisch ingeschakeld door de geïntegreerde thermostaat als de temperatuur onder de +5°C komt. Tot slot is deze vorstbeveiligingskabel IPX7 en mag dus worden ondergedompeld in water. De zelflimiterende verwarmingskabel is ideaal om te gebruiken voor een waterleiding met gemiddelde temperaturen. Hiermee voorkomt u bovendien een legionella besmetting in uw warm waterleidingen.


  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Vind bij ons alles voor uw waterleiding

  Veel van onze tracing kabels zijn ook te bestellen in een explosieveilige variant. Let op, niet alles dat wij aanbieden vindt u in onze webshop. Voor veel producten is namelijk extra informatie-uitwisseling nodig. Ook kunnen wij maatwerk producten voor u realiseren. Neem hiervoor contact met onze specialisten op. Naast een perfect functionerend warmtelint, kunt u ook bij ons terecht voor andere producten waarmee u uw waterleiding optimaal beschermt tegen bevriezing of inconsistente temperaturen. Denk aan:

  • Thermostaten
  • Isolatiemateriaal
  • Kabelafwerksets
  • Hittebestendige tape
  • Temperatuurregelaars

  Wat heeft u zoal nodig? Laat ons u desgewenst vrijblijvend adviseren.

  Bestel bij ons de juiste tracing of een warmtelint voor uw waterleiding

  Wenst u uw waterleiding optimaal te beschermen met behulp van een warmtelint of heat tracing kabels? Neem een kijkje in ons ruime assortiment of neem contact met ons op door te bellen naar 024-6455888, te mailen naar inspire@enon.nl of vul ons online contactformulier in. Wij helpen u graag aan de juiste tracing of een warmtelint voor uw waterleiding.